Van TV Meierij naar Omroep Meierij

 

 

Deze website wordt binnenkort beëindigd.

 

Kijk voortaan naar    www.omroepmeierij.nlLaatste nieuws van MooiRooi.nl

Oud-Rhode spelertje gaat online de wereld over

Sint-Oedenrode – De afgelopen dagen gaat een foto van een boomlange veertienjarige Ajax-speler compleet viral. Niemand heeft het over de andere voetballer op het plaatje. Behalve dan dat hij als vergelijkingsmateriaal dient voor David Easmon, zoals de Ajacied heet. Toch is er voor Sint-Oedenrode en dan met name voor voetbalclub Rhode een bijzondere link. De Spartaan die in duel is met de lange voetballer is Obed Ntonekene. Hij speelde enkele jaren geleden nog voor de club uit Sint-Oedenrode. Daar schopte hij het nooit tot een eerste team in de jeugd, maar toch herbergt hij dus het nodige talent.
Lees meer

MooiRooi promotieteam in de startblokken

Sint-Oedenrode – Geen flitsende dames in een strakke legging of jongemannen met een Prodent-smile. Nee, het MooiRooi promotieteam van deze woensdag bestaat uit rijpe senioren, zonder strakgetrokken wangen, puur natuur met opgestroopte mouwen. Voor ze de kou in gaan om te bezorgen, nemen ze nog even plaats op ons Buurtbenkske. Niet te lang, want een koude kont vindt niemand fijn. De buurt op woensdagmorgen is echter hartverwarmend, evenals de chocolademelk dus je hoort niemand in het Mediahuis klagen.
Lees meer

Sint-Oedenrode krijgt ook JA/JA-sticker

Sint-Oedenrode - Medio 2020 moeten burgers van Nijmegen die reclamefolders en huis-aan-huiskranten willen ontvangen voortaan een JA/JA-sticker op de brievenbus plakken. Dat beleid is in negen andere gemeenten al eerder toegepast. DeMooiRooiKrant heeft een ludieke actie opgezet door nu al een gratis JA/JA-sticker aan te bieden in Sint-Oedenrode. Ook al is het beleid nog niet toegepast in Meierijstad. De JA/JA-sticker is in het leven geroepen om de hoeveelheid oud papier per huishouden terug te dringen. Heeft iemand in één van de tien gemeenten zo'n sticker niet dan krijgt die persoon ook geen huis-aan-huiskrant. Dat is slecht nieuws voor de honderden gratis huis-aan-huiskranten die Nederland rijk is. "We vinden dat daarmee de vrije nieuwsgaring en onze controlefunctie in gevaar komt. Ook informeren we de burgers op allerlei manieren. Zo staan de gemeenteberichten er in en bieden we heel veel nuttige informatie over verenigingen, stichtingen en evenementen. Maar ook boeiende verhalen en artikelen die je als verbindend kunt beschouwen. Het zou erg jammer zijn als mensen dat niet meer vanzelfsprekend in de brievenbus krijgen", vertelt Jeroen van de Sande, eigenaar van het Rooise weekblad. Op de redactie kwamen ze op het idee van een eigen JA/JA-sticker. "Dit is een knipoog naar het landelijke nieuws", legt compagnon Bas van Turnhout de actie uit. "Hoewel we het een negatieve ontwikkeling vinden in steden als Utrecht en Nijmegen, willen we met deze ludieke actie laten zien dat DeMooiRooiKrant erg in trek is. Zo'n 97% van de Rooise brievenbussen heeft geen sticker of een JA/NEE-sticker en wil onze krant daarom ontvangen. Hopelijk gaan zoveel mogelijk Rooienaren deze sticker op de brievenbus plakken. Dan laten we zien aan de overheid dat huis-aan-huiskranten nog steeds broodnodig en onmisbaar zijn." DeMooiRooiKrant had eerst kleine stickers met logo. Mensen met een NEE/NEE sticker die toch de krant wilden, plakten deze erbij. Voor hen heeft het weekblad ook een eigen gratis NEE/NEE variant gemaakt. Dus wil je geen ongeadresseerd drukwerk, maar wel DeMooiRooiKrant? Dan mag je deze sticker gratis op komen halen. Het heeft als extra voordeel dat het wat beter leesbaar is voor de bezorgers. De stickers zijn gratis op te halen in Mediahuis Meierijstad, Heuvel 7, Sint-Oedenrode. Vragen? Bel 0413-479322.
Lees meer

Van den Berk Boomkwekerijen wint award

Sint-Oedenrode - Van den Berk Boomkwekerijen uit Sint-Oedenrode heeft een prestigieuze award gewonnen. Vorige week kreeg Pieter van den Berk de NBCC SME award uitgereikt in London. De NBCC (The Netherlands British Chamber of Commerce) SME Award wordt uitgereikt om SME's (Small Medium Enterprises) in het zonnetje te zetten. De vakjury heeft binnen het ledenbestand van de NBCC research gedaan naar de meest inspirerende bedrijven met als criteria, revenue growth of British-Dutch trade, inspiring and innovative, socially engaged and contribution to SDG's. De prijs heeft Van den Berk te danken aan de duurzame, milieubewuste kweek van bomen met als special note, het duurzaam verpakken. Daarnaast vond de jury het inspirerend hoe goed Van den Berk zich heeft voorbereid op de Brexit. Op de foto is te zien dat algemeen directeur Pieter van den Berk de prijs in ontvangst neemt.
Lees meer

Wéér een diamanten paar in de bloemen

Sint-Oedenrode – Dinsdagmiddag is er wéér een diamanten echtpaar in de bloemen gezet door onze eigen burgemeester Kees van Rooij. Riek van der Velden (84) en Gerard van de Klok (89) uit Sint-Oedenrode zijn 60 jaar getrouwd en dat moet uiteraard gevierd worden. Gerard komt oorspronkelijk uit Gelderland, maar kwam op jonge leeftijd al naar Rooi. Riek woonde vroeger in Olland. Ze hebben jarenlang samen in de Hoge Vonderstraat gewoond. Samen met familie ontvingen ze dinsdagmiddag de burgemeester. Er werd een gezellig praatje mee gemaakt en uiteraard kwam de pers voorbij voor een mooie foto.
Lees meer

Man steelt smartphone na babbeltruc

Sint-Oedenrode - Deze man is dinsdagmiddag in Mediahuis Meierijstad in Sint-Oedenrode geweest en heeft er een smartphone gestolen. Hij kwam binnen met een snelle onduidelijke babbel, sprak Frans en Engels door elkaar en was op zoek naar een makelaar. Toen hij eenmaal de deur uit was, werd ontdekt dat er een smartphone was ontvreemd. Weet u wie deze persoon is? Bel dan naar de politie: 0900-8844
Lees meer

"Als je voortaan 73 bent, valt het toch wel tegen"

Sint-Oedenrode - Na lang twijfelen heeft Martien Verkuijlen de knoop doorgehakt. Na 40 jaar lang scheidsrechter te zijn geweest, heeft hij besloten om te stoppen. Hij heeft jaren wedstrijden gefloten voor Rhode, Olland en Boskant. In zijn jongere jaren is hij zelfs nog scheidsrechter geweest voor de KNVB. Maar nu heeft hij toch echt zijn laatste wedstrijd gefloten. Door: Nienke Habraken Martien is zijn voetbalcarrière begonnen bij WEC in Wijbosch. Daar is ook zijn scheidsrechtercarrière begonnen. Na zijn huwelijk is hij bij Rhode terecht gekomen en is hij hier de senioren gaan fluiten. Ook is Martien een tijdje leider geweest van Rhode 5. "Het is al heel lang geleden dat ik begonnen ben als scheidsrechter. Ik denk wel 40 jaar. Op ´s zaterdags floot ik dan de jeugd van WEC. Ik heb ook een tijdje voor de KNVB gefloten. Hiervoor moest ik dan naar bijvoorbeeld Boxtel, Den Bosch of Veghel." "Ik vond het altijd heel gezellig. Ik heb het altijd graag gedaan en het was voor mij ook beweging. Ik heb het eerst altijd goed bij kunnen benen, maar de laatste jaren viel het toch tegen." Martien heeft uiteindelijk de keus gemaakt om te stoppen met het fluiten van wedstrijden bij Rhode. Zoals hij zelf zegt: "Als je voortaan 73 bent, dan valt het toch tegen." Hij had al eerder momenten dat hij wilde stoppen, maar hij vond het nog veel te leuk om te doen. Nadat hij ook nog last kreeg van blessures aan zijn been heeft Martien na lang twijfelen besloten om te stoppen met fluiten." Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant
Lees meer