Van TV Meierij naar Omroep Meierij

 

 

Deze website wordt binnenkort beëindigd.

 

Kijk voortaan naar    www.omroepmeierij.nlLaatste nieuws van MooiRooi.nl

Rooi Fietst lijkt record te gaan pakken

Sint-Oedenrode - Door de ideale weersomstandigheden lijkt de Rooise fietsvierdaagse Rooi Fietst een recordaantal deelnemers te mogen begroeten deze week. Tot nu toe zijn er iedere dag ongeveer 1200 deelnemers geweest. Andere jaren lag dat aantal rond de 1000. Morgen wordt pas echt duidelijk of er een record gepakt wordt. Vandaag ging de route richting Oirschot en Spoordonk. Wederom een prachtige route met verrassende elementen. De fietsers hebben er met volle teugen van genoten. Zo ook de fietsende fotograaf Frans Mabesoone. Dat is wel aan de vele plaatjes te zien!
Lees meer

Rooise globetrotter strijkt neer op 't Buurtbenkske

Sint-Oedenrode – Gert-Jan van Kerkoerle is een geboren Rooienaar en al lang geleden vetrokken uit dit dorp, het avontuur tegemoet. Woensdagmiddag streek hij samen met zijn Duitse vriendin Katrin Dittrich neer op 't Buurtbenkske. Ze zijn deze week in Rooi dankzij een heftige gebeurtenis. Zijn 72-jarige vader werd namelijk enkele dagen geleden gereanimeerd. Gelukkig met succes, dankzij enkele adequate burgers die zijn aangesloten bij Hart Safe Rooi. Gert-Jan is deze mensen dan ook erg dankbaar. Zonder de hulp van de toesnellende Rooienaren had zijn vader het waarschijnlijk niet meer na kunnen vertellen. Gert-Jan vertelde volop. Hij heeft 22 jaar een Landrover autobedrijf gehad in Engeland, dat hij in één klap verkocht. Daarna is hij naar Frankrijk (La Rochelle) getogen om er samen met zijn vriendin een bed & breakfast speciaal voor motorrijders te openen. Zelfs is Gert-Jan namelijk ook een fervent motorrijder. Een aantal maanden per jaar trekken ze met de motor door Europa, waaronder ook door Rusland. "Daar heb ik prachtige foto's van", maakt hij nieuwsgierig. Helaas had hij ze niet bij om te laten zien.
Lees meer

Lion King of King Leon?

Sint-Oedenrode - De nieuwe Lion King-film ging deze week in première. Tot hun grote schrik ontdekte 't Roois Theater dat de aankondigingsfilm wel erg veel leek op de film van de theatergroep. "Creatieve armoede van Disney?", vraagt de voorzitter van de club zich af. Kijk hieronder naar de trailer en oordeel zelf:
Lees meer

Koreaanse studenten op studiereis door Vressels bos

Sint-Oedenrode - Bij Korea denken we vaak automatisch aan Samsung en LG. De trend is daar inderdaad hightech en elektronica, landbouw en veeteelt wordt wat minder, maar is nog steeds de inkomstenbron voor een groot deel van de bevolking. Dat wil echter niet zeggen dat de Koreaanse boeren Gods water over Gods akker laten lopen. Ze kijken wel degelijk vooruit en speuren de wereld af hoe het anders kan, en misschien wel beter. De landbouwbedrijven in Korea zijn kleinschalig; gemiddeld één hectare per gemengd bedrijf, en combineren vaak het verbouwen van rijst met veeteelt. Hun 'Hanu Breed' ras is daar een delicatesse, al waardeert men daar veel vet terwijl wij ons vlees juist mager willen.
Lees meer

Bronsttijd is begonnen [video]

Sint-Oedenrode - De bronsttijd is begonnen. Het zal veel mensen ontgaan, maar Lisette van Helden niet. Daarom is het zo mooi dat ze ons de kans geeft om mee te kijken. Bekijk de video en geniet.
Lees meer

Tweede editie workshopfestival Mantelzorgers

Meierijstad - Gemeente Meierijstad heeft veel respect en waardering voor alle mantelzorgers. Daarom biedt de gemeente, in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij en ONS welzijn, alle geregistreerde mantelzorgers van Meierijstad een workshopfestival aan.
Lees meer

Achter de schermen

Sint-Oedenrode - Wat er vóór de schermen van de krant gebeurt leest iedereen. Wat er áchter diezelfde schermen gebeurt weten alleen ingewijden. Terwijl dat eigenlijk best vaak dingen zijn, die meer lezers interesseren of zouden moeten weten, bedachten wij ons als redactie. Natuurlijk gaan we niet helemaal met de billen bloot, maar er blijft genoeg over dat we met onze lezers willen delen.
Lees meer

Dinoschoenen showen op 't Buurtbenkske

Sint-Oedenrode – Als je nieuwe 'dinoschoenen' hebt, wil je ze aan iedereen laten zien. Dat deed de kleine stoere kerel Luka dan ook. Trots showde hij zijn nieuwe 'patta's' aan de fotograaf van MooiRooi.nl.
Lees meer