Van TV Meierij naar Omroep Meierij

 

 

Deze website wordt binnenkort beëindigd.

 

Kijk voortaan naar    www.omroepmeierij.nlLaatste nieuws van MooiRooi.nl

Het borrelt van muzikaliteit

Sint-Oedenrode - Het evenement Pop & Colour staat voor creativiteit, entertainment én … muziek. Tijdens het festival treden verschillende bands op vanuit Pop en Co. Bandcoaches trainen het hele jaar door jonge muzikanten om hen klaar te stomen voor het echte podiumwerk. Tijdens Pop & Colour krijgen ze die kans. Rosa van Geffen uit Schijndel is één van hen. Ze kijkt uit naar het optreden. Heeft ze nu al de zenuwen?
Lees meer

Natuurwandeling met Heem-natuurgroep

Sint-Oedenrode - Op 2 juni bezoekt de Heem-natuurgroep van Sint-Oedenrode het Leenderbos te Valkenswaard, waarbij ze een wandeling maken door een mooi afwisselend gebied met beken, vennen, sloten, visvijvers en heide. Juist de variatie in diverse biotopen zal deze wandeling tot een waar genot maken. Bij het markante Driebruggen in Valkenswaard wordt het water van de beek de Tongelreep verdeeld naar het oude visvijvercomplex Valkenhorst. Juist de aanvoer van dit water naar diverse historische visvijvers en vennen zorgt voor een grote biodiversiteit in de omgeving van deze wandeling. Bijzondere moerasvogels, planten, amfibieën, vissen en insecten profiteren van de aanvoer van dit beekwater. Daarnaast zijn er in het gebied ook zwijnen actief en is de bever in de Tongelreep gespot. Cultuurhistorie, water en bijzondere natuurwaarden zullen in deze wandeling centraal staan. We starten op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Budelsebaan te Valkenswaard. De route is ongeveer 5 kilometer. Iedereen die het leuk vindt om mee te wandelen kan zich 2 juni om 9.00 uur op de Markt in Sint-Oedenrode aansluiten bij de groep om carpoolend naar Valkenswaard te gaan. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Lees meer

Autismecaf├ę: voor en door mensen met autisme

Sint-Oedenrode / Meierijstad - Sinds oktober 2018 is er een Autismecafé in Meierijstad waar veel mensen op af komen en velen mee van doen hebben. Het is een initiatief van Ons Welzijn en Stichting MEE. Elke laatste maandag van de maand opent het Autismecafé haar deuren. Het is er voor én door mensen met autisme en hun naasten, vanaf 18 jaar.
Lees meer

Lekkage verraadt hennepkwekerij in Erp

Erp - Donderdagavond omstreeks 18:10 is de brandweer opgeroepen om assistentie te verlenen aan de politie bij een woning aan de Aerschot te Erp i.v.m. een lekkage. Een bewoner had een lekkage van de bovenburen. Hier bleek een bak lek te zijn van een hennepkwekerij . De omvang van de kwekerij is op dit moment nog niet duidelijk. Zowel de planten als de apparatuur zal door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd worden. De politie maakt een proces verbaal op.
Lees meer

"Ik ga stemmen omdat het kan!"

Sint-Oedenrode - Nederland en het Vereniging Koninkrijk zijn de eerste landen die vandaag naar de stembus mogen voor de Europese Verkiezingen. De komende dagen volgen de andere landen van de EU. Daarna is het wachten op de uitslag, komende zondagavond. Vanmorgen om 7.30 uur gingen de stembussen open in Sint-Oedenrode. MooiRooi sprak enkele stemmers. Waarom kozen ze er voor om naar de stembus te gaan?
Lees meer

De Rooise Kwis veel vroeger

Sint-Oedenrode - De Rooise Kwis zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 2 november. Dat is ruim anderhalve maand eerder dan de voorgaande edities. De prijsuitreiking is twee weken later op 16 november. Dat laat de organisatie van de Rooise Kwis weten via Facebook. "Uit de vele reacties van de laatste enquête bleek dat de meeste mensen de periode van het jaar waarin De Rooise Kwis plaatsvindt prima vindt, maar de voorkeur heeft om het iets verder weg te plannen van Kerst, Sinterklaas, vakantie, nieuwjaar, nieuwjaarsborrels, enzovoort. Hier willen we wel gehoor aan geven. We zijn daarom op deze data uitgekomen in overleg met o.a. Papgat, aangezien in deze periode ook de carnavalsactiviteiten starten. Het is de bedoeling dat De Rooise Kwis hiermee een nieuwe vaste datum krijgt, dat wil zeggen de kwisavond het weekend voor het "11-11 weekend" en de prijsuitreiking het weekend erna. We hopen hiermee dat iedereen zonder "Kerststress" deel kan nemen aan De Rooise Kwis :-)"
Lees meer

Taxus Taxi haalt weer snoeisel op voor chemotherapie├źn

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat maandag 10 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. "We zijn elk jaar weer blij dat zoveel mensen mee willen doen met het inzamelen", vertelt Werner Toonen van stichting Taxus Taxi.
Lees meer

Op de stoel van een gemeenteraadslid

Sint-Oedenrode - Een kind op de stoel van een gemeenteraadslid. Daar kan wel eens iets heel verrassends uit voortkomen. Dat gaan we meemaken op 25 november, want dan vindt de Dag van de Kindergemeenteraad plaats. Vandaag startte de voorbereiding in de raadzaal in Sint-Oedenrode.
Lees meer