Video's

Maken van wijn in Mariaheide.

MARIAHEIDE - Dank zij steeds geschiktere omstandigheden worden in onze omgeving met succes druiven geteeld om kwalitatief goede wijn van te maken. Deken Bert van Os van het Wijn- en Biermakersgilde Rivierenland uit Mariaheide biedt ons een interessant inkijkje in het proces van kleinschalig wijn maken.

Lees meer

Driekoningenviering in Veghel

Traditiegetrouw werd op zondag 6 januari in Veghel aandacht geschonken aan Driekoningen. De koningen Melchior, Balthasar en Kaspar liepen in hun mooie gewaden en ster voorop naar de Heilig Hartkerk. Daar vertelden zij het verhaal dat zij lang geleden meemaakten en gaven uitleg over hun lange reis en over de cadeaus die ze hadden meegebracht. Diverse jongens en meisjes van de basisscholen waren ook als koning verkleed en omdat zij lampionnen hadden meegenomen werd het een sfeervolle tocht. Ook muziekvereniging Frisselstein en jeugdkoor De Vlinders werkten aan de viering mee.

Lees meer

Uitreiking jeugdlintje Meierijstad

ZIJTAART – De 23-jarige Jhonno van Rooij uit Zijtaart kreeg zondag 6 januari 2019 het derde Jeugdlintje van de gemeente Meierijstad uitgereikt. Hij ontving deze onderscheiding na de Nieuwjaarsbrunch bij VOW vanwege zijn grote inzet voor Voetbalvereniging Oranje Wit (VOW) uit Zijtaart. Burgemeester Van Rooij roemde de activiteiten van Jhonno die, naast het feit dat hij sinds zijn 5e bij VOW voetbalt, al vanaf zijn 15e een zeer actieve vrijwilliger bij VOW is.
Zo is Jhonno van Rooij al ruim 8 jaar betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse jeugdkamp. Hij is daarin lid van de algemene leiding, is betrokken bij de opstelling van een attractief programma voor de kinderen en is tijdens het kamp op allerlei manieren bezig om de kinderen een fantastische tijd te bezorgen. Vanaf 2013 is Jhonno leider en trainer van een jeugdteam. Op dit moment heeft hij al weer drie seizoenen de JO17 onder zijn leiding. Hij verzorgt twee keer per week de training en is uiteraard ook tijdens de wedstrijden aanwezig om het team te coachen. Bij het leider- en trainerschap hoort ook een gedegen voorbereiding.
Orange Army
Jhonno stond samen met een vriend aan de wieg van de supportersvereniging ‘Orange Army’. “Dat klinkt vrij heftig, maar het blijkt om een sportieve groep te gaan die tijdens de wedstrijden voor sfeervolle acties zorgt. Maar ook bij de kampioenschappen van de jeugd is het ‘Orange Army’ aanwezig. Er zijn leuke fanartikelen bedacht. Zo is er een speciaal VOWR-shirt in omloop gebracht dat inmiddels veel clubleden vol trots dragen. Jhonno is een jongeman met een oranje clubhart, is altijd bereid om mee te helpen met activiteiten, is zeer enthousiast, zet zich met hart en ziel in voor de club en is daarmee van wezenlijk belang voor een club als VOW”, aldus de burgemeester.
Geheim
Oma Annie van Kessel glunderde tijdens de uitreiking van het Jeugdlintje aan haar oudste kleinzoon van oor tot oor. “Ik wist al langer dat hij deze onderscheiding zou krijgen maar kon het gelukkig geheim houden. “Hij helpt iedereen, is altijd weg of is op het voetbalveld. Johnno heeft dit dik verdiend. Ook voorzitter Marcel Zoete van VOW prees zich gelukkig met Johnno en was blij dat het Jeugdlintje aan een VOW’er toekwam. “Maar we prijzen ons gelukkig dat onze vereniging nog méér van deze vrijwilligers in huis heeft die supergoed hun best doen voor al datgene wat wij hier doen bij VOW. Zo’n jeugdlintje is natuurlijk echt een unicum”, aldus de voorzitter
Goeie mens
En Johnno zelf. Die was tijdens de uitreiking de rust zelve. Toen de burgemeester binnenkwam, hem een hand gaf en zei dat hij Van Rooij heette was zijn eerste reactie: “Dan bende gij unne goeie mens want zo heet ik ook. Maar dat hij mij een onderscheiding kwam uitreiken, daar wist ik helemaal niets van. En wat VOW zo bijzonder maakt? “Ons kent ons en de gezelligheid. Zelf een balletje trappen, het is allemaal keileuk”, aldus Jhonno die zich bij zijn club ook inspant voor de jeugd en volgens iedereen een terechte ontvanger van het Jeugdlintje is.

Lees meer

Glow in the Dark tennis bij Skinlo

SCHIJNDEL - In het donker tennissen. Bij tennisclub Skinlo in Schijndel weten ze er alles van. Voor het tweede jaar werd de nieuwjaarborrel opgefrist met dit evenement Glow in the dark. Tennis in het donker. De jeugd had zich extra uitgedost om maar zo veel mogelijk op te vallen in het donker. Toch blijft tennissen in het donker best wel lastig. Gelukkig ging het hier niet perse om de punten en was er voor iedereen na afloop kinderchampagne en marshmallows.
Meer deelnemers
Anja Heikoop, voorzitter bij Tennisvereniging Skinlo: “We hebben dit jaar weer meer deelnemers zowel bij de junioren als bij de senioren. Voor de senioren is er dit jaar een wedstrijdelement ingebouwd door poulewedstrijden. Voor de jeugd is het echt lol hebben met kleurtjes op je gezicht, lichtgevende kleding aan. Ze vinden het geweldig.”

Lees meer

Nieuwjaarsreceptie 2019 Meierijstad

MEIERIJSTAD - Burgemeester Van Rooij sprak woensdagavond tijdens de Nieuwjaarsreceptie over ' de kracht van samen ' in Meierijstad. Werken aan onze kansen en uitdagingen, om als één gemeente op te trekken dat is de kracht van Meierijstad.
Verder spraken diverse mensen hun ambities uit voor het nieuwe jaar.

Lees meer

Winterpark Schijndel ouderenmiddag

Het was druk en gezellig in het Winterpark Schijndel op donderdagmiddag 3 januari. Terwijl buiten de kinderen schaatsten konden ouderen binnen genieten van een middag met gratis drank, chocoladebollen en hapjes. Daarbij opgeteld muziek van het smartlappenkoor en de middag kon niet meer stuk.

Lees meer