Uitreiking jeugdlintje Meierijstad

ZIJTAART – De 23-jarige Jhonno van Rooij uit Zijtaart kreeg zondag 6 januari 2019 het derde Jeugdlintje van de gemeente Meierijstad uitgereikt. Hij ontving deze onderscheiding na de Nieuwjaarsbrunch bij VOW vanwege zijn grote inzet voor Voetbalvereniging Oranje Wit (VOW) uit Zijtaart. Burgemeester Van Rooij roemde de activiteiten van Jhonno die, naast het feit dat hij sinds zijn 5e bij VOW voetbalt, al vanaf zijn 15e een zeer actieve vrijwilliger bij VOW is.
Zo is Jhonno van Rooij al ruim 8 jaar betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse jeugdkamp. Hij is daarin lid van de algemene leiding, is betrokken bij de opstelling van een attractief programma voor de kinderen en is tijdens het kamp op allerlei manieren bezig om de kinderen een fantastische tijd te bezorgen. Vanaf 2013 is Jhonno leider en trainer van een jeugdteam. Op dit moment heeft hij al weer drie seizoenen de JO17 onder zijn leiding. Hij verzorgt twee keer per week de training en is uiteraard ook tijdens de wedstrijden aanwezig om het team te coachen. Bij het leider- en trainerschap hoort ook een gedegen voorbereiding.
Orange Army
Jhonno stond samen met een vriend aan de wieg van de supportersvereniging ‘Orange Army’. “Dat klinkt vrij heftig, maar het blijkt om een sportieve groep te gaan die tijdens de wedstrijden voor sfeervolle acties zorgt. Maar ook bij de kampioenschappen van de jeugd is het ‘Orange Army’ aanwezig. Er zijn leuke fanartikelen bedacht. Zo is er een speciaal VOWR-shirt in omloop gebracht dat inmiddels veel clubleden vol trots dragen. Jhonno is een jongeman met een oranje clubhart, is altijd bereid om mee te helpen met activiteiten, is zeer enthousiast, zet zich met hart en ziel in voor de club en is daarmee van wezenlijk belang voor een club als VOW”, aldus de burgemeester.
Geheim
Oma Annie van Kessel glunderde tijdens de uitreiking van het Jeugdlintje aan haar oudste kleinzoon van oor tot oor. “Ik wist al langer dat hij deze onderscheiding zou krijgen maar kon het gelukkig geheim houden. “Hij helpt iedereen, is altijd weg of is op het voetbalveld. Johnno heeft dit dik verdiend. Ook voorzitter Marcel Zoete van VOW prees zich gelukkig met Johnno en was blij dat het Jeugdlintje aan een VOW’er toekwam. “Maar we prijzen ons gelukkig dat onze vereniging nog méér van deze vrijwilligers in huis heeft die supergoed hun best doen voor al datgene wat wij hier doen bij VOW. Zo’n jeugdlintje is natuurlijk echt een unicum”, aldus de voorzitter
Goeie mens
En Johnno zelf. Die was tijdens de uitreiking de rust zelve. Toen de burgemeester binnenkwam, hem een hand gaf en zei dat hij Van Rooij heette was zijn eerste reactie: “Dan bende gij unne goeie mens want zo heet ik ook. Maar dat hij mij een onderscheiding kwam uitreiken, daar wist ik helemaal niets van. En wat VOW zo bijzonder maakt? “Ons kent ons en de gezelligheid. Zelf een balletje trappen, het is allemaal keileuk”, aldus Jhonno die zich bij zijn club ook inspant voor de jeugd en volgens iedereen een terechte ontvanger van het Jeugdlintje is.